Van de doden geleerd: uitvaartverzorger zou deze dingen nooit doen

VS - Tijdens haar schooltijd had Annie Owen al besloten: ze wilde begrafenisondernemer worden. Haar vader was het daar niet mee eens, maar de Amerikaanse vrouw zette door en maakte haar beroepsdroom waar. Sterven is nu haar dagelijkse brood. Om zelf niet te snel onder de grond te komen, houdt Annie zich aan een aantal principes.

Annie Owen heeft in de loop van de jaren veel meegemaakt in haar beroep. Om haar TikTok-volgers te sparen, geeft ze levensreddende tips.
Annie Owen heeft in de loop van de jaren veel meegemaakt in haar beroep. Om haar TikTok-volgers te sparen, geeft ze levensreddende tips.  © Montage: 123RF/katarinagondova, Screenshot/TikTok/_sixfeetover_

Zij verdiende haar eerste sporen als jonge vrouw als leerling in haar geboortestad, waarbij ze te maken kreeg met veel bekende - overigens dode - gezichten. Bijvoorbeeld met de overleden vader van haar beste vriendin.

"Dat was een van de eerste keren dat ik me realiseerde hoe moeilijk deze baan is", zei Annie in een interview met People. In de loop der jaren - ondertussen runt de Amerikaanse haar eigen bedrijf - realiseerde ze zich uiteindelijk dat het beroep ook een privilege kan zijn.

"Het geeft voldoening om het leven van iemand te vieren", zei Annie. De vele prachtige, treurige, maar ook grappige familieverhalen zou ze zo liefhebben in haar droomjob.

Maar ook een aantal negatieve verhalen hebben zich bij de begrafenisondernemer ingebrand. Welke dat zijn, deelt Annie regelmatig met haar volgers op TikTok . Tegelijkertijd moeten de clips dienen als levensreddende maatregelen.

Als het even niet zo lekker loopt op het toilet: rechtstreeks naar de eerste hulp!

"Omdat ik een uitvaartverzorger ben, zou ik dit soort dingen nooit doen" is de naam van de grappige video's. Annie zou bijvoorbeeld nooit medicijnen van een vreemde innemen, zonder helm op een motor rijden of voor de lol op de laadruimte van een pick-up truck meerijden. Bovendien is baden in meren voor de uitvaartverzorger taboe. Veel te gevaarlijk!

Bij hoofdletsel - ongeacht de aard en ernst - leidt Annies eerste weg altijd rechtstreeks naar het ziekenhuis. Net als wanneer het grote werk op het toilet niet lukt. Uiterlijk na een week of anderhalf is het dan tijd voor de spoedeisende hulp. De problemen proberen uit te zitten? Nooit!

"Ik denk dat we veel kunnen leren van de doden. Of het nu om een waarschuwend verhaal gaat of niet", was het commentaar van de uitvaartverzorger.