Sensatie in het noorden: waardevolle albino-waterbuffel ziet het licht van de wereld

Sprenge - In het kleine dorp Sprenge in Schleswig-Holstein is een sneeuwwitte waterbuffel geboren. Het zeldzame kalf heeft een waarde van maximaal 500.000 US-dollar (ongeveer 425.000 euro).

"Wolke" is een extreem zeldzaam waterbuffelkalf.
"Wolke" is een extreem zeldzaam waterbuffelkalf.  © Citynewstv

Al drie jaar heeft Tim Peemöller een heel bijzondere nevenactiviteit - de Schleswig-Holsteiner fokt waterbuffels. Hij werd geïnspireerd door de ZDF-uitzending "De buffelranch", al vele jaren geleden.

De dieren zijn in de regio zeldzaam, het idee heeft waarschijnlijk bij de een of de ander buurman voor enige verbazing gezorgd. Er valt ook niet veel geld mee te verdienen, volgens Peemöller is het een nulspel.

Maar nu heeft de fokker de grote prijs gewonnen. Dier nummer tien is op 23 juni geboren en is een sensatie!

Sneeuwwit vacht, lichte huid en staalblauwe ogen - het kalfje dat "Wolke" is gedoopt, is een albinobuffel. "De kans dat een waterbuffel als albinobuffel ter wereld komt, ligt bij 0,005 procent", vertelde Peemöller in een gesprek met TAG24 .

Het is slechts het tweede kalf dat in de fokkerij van Sprenger is geboren. Witte buffels zijn heel zeldzaam en worden in verschillende culturen vereerd.

Het dier zou in Thailand extreem waardevol zijn

Tim Peemöller is sinds 2022 uit passie fokker van waterbuffels.
Tim Peemöller is sinds 2022 uit passie fokker van waterbuffels.  © Citynewstv

In Thailand worden ze bijvoorbeeld beschouwd als geluksbrengers en worden voor astronomische bedragen verhandeld. Vorig jaar werd een witte waterbuffel verkocht voor het recordbedrag van 540.000 US-dollar (ongeveer 460.000 euro).

Helaas geldt dit niet voor Duitsland. "Een normale buffel verkoop ik voor 2000 tot 2500 euro. Als ik voor 'Wolke' 3000 euro zou krijgen, dan zou ik zeggen dat het ook goed geld is. Ik maak me nu geen grote hoop dat ik 100.000 euro voor haar zal krijgen", zegt de boer.

Dus naar Thailand? "Nog past ze in het handbagage", grapte Peemöller. Maar ze moet nu minstens een half jaar bij haar moeder blijven voordat ze alleen kan overleven.

Verzending en het verdienen van veel geld in Thailand zal er waarschijnlijk niet van komen. "Ik wil het dier niet aandoen, dat is ook pure stress voor hen. De dieren weten niet eens wat er aan de hand is met alle herrie", zegt de Noord-Duitser.

Een boer met een goed hart - en een juweel in de stal.