Dierenasiel voor gehandicapte honden getroffen door storm: "Ramp!"

Schneverdingen - Ondertussen vecht "De Hun'nenhoff" in Schneverdingen (Landkreis Heidekreis) momenteel financieel voor zijn overleving, en nu is de dierenasiel ook slachtoffer geworden van de zomeronweer als gevolg van de extreme hitte. Verschillende bomen zijn op een hondenhok gevallen.

Door de hevige onweersbuien werden verschillende bomen ontworteld en een hondenhok wordt onder het puin bedolven.
Door de hevige onweersbuien werden verschillende bomen ontworteld en een hondenhok wordt onder het puin bedolven.  © Screenshot Facebook/ De Hun'nenhoff

"Dit is een ramp", zegt oprichter dr. Usha Peters in een video die gisteravond op de Facebook-pagina van het dierenasiel werd gepost.

Er zijn meerdere ontwortelde bomen te zien die een hondenhok onder zich begraven hebben.

Ook een hek is beschadigd en door de kracht van de storm omgeknikt.

Gelukkig is niemand gewond geraakt - noch mens noch dier.

Foto's laten zien hoe meerdere behulpzame vrijwilligers aan het werk gaan, bomen met een kettingzaag kleinmaken en de stammen wegdragen. "Met hulp van lieve mensen konden we de ergste schade verhelpen", schrijft het team van Hun'nenhoff.

Schaapjes profiteren van stormschade

De schapen die op het erf wonen, mochten de gevallen takken als ontbijt opeten.
De schapen die op het erf wonen, mochten de gevallen takken als ontbijt opeten.  © Bildmontage: Screenshot Facebook/ De Hun'nenhoff

Sommige dierlijke medebewoners hebben zelfs profijt van de stormschade.

De schapen die op het dierenasiel wonen, mochten donderdagochtend enkele takken van de omgevallen bomen als ontbijt proeven.

Het kleinere probleem van het asiel, dat met name honden met een handicap een "nieuw leven" schenkt, lijkt dus grotendeels opgelost. Maar de financiële zorgen zijn natuurlijk nog niet in rook opgegaan.

In een interview met TAG24 legde Peters uit waarom zij zelf als grootste sponsor wegvalt en hoezeer het asiel nu nog meer afhankelijk is van kleine of grote donaties.

Maar voordat het dierenasiel moet sluiten, zou Peters zelfs haar baan als arts opgeven om de dieren niet in de steek te laten. "Voordat we de dieren weggeven, werken we hier gewoon met z'n drieën dag en nacht."

Naast schapen, gevogelte, katten en paarden wonen er ongeveer 30 rolstoelhonden op het Hun'nenhoff. Vanwege de financiële noodzaak moest het team echter een opnamestop invoeren.