Dierenasiel slaat alarm! Meer dan 20 katten gered uit huis van horror
Keulen - Een verrassing van het dieronvriendelijke soort hebben redders uit het dierenasiel Dellbrück in een huis van horror meegemaakt. Centraal: meer dan 20 aan hun lot overgelaten katten!

Vanwege het feit dat het aanvankelijk alleen om een paar katten ging, gingen medewerkers van het dierenasiel onlangs naar het huis van een overbelaste katte-eigenares.
Met hoeveel chaos ze geconfronteerd zouden worden - "dat overtrof onze stoutste verwachtingen".
Want: het huis van de vrouw was door de dieren in bezit genomen en helemaal overhoop gehaald. "De meubels waren verwoest, de kattenbakken overvol en een bijtende geur hing in de lucht. In alle hoeken zaten absoluut verschrikte dieren."
Slechts vier van de verstoorde kleine katjes slaagden erin om tijdens de eerste reddingsactie mee te gaan naar het dierenasiel. Een stuk succesvoller was de tweede poging: maar liefst 19 extra katten werden bevrijd en eerst in het dierenasiel ondergebracht.
Dierentehuis Dellbrück staat voor een mammoettaak

Het bleek dat niet alle poesjes en katten in optimale gezondheid verkeerden, maar dat werd pas duidelijk toen men wat afstand en rust had genomen. "Toen we aankwamen in het asiel, zagen we dat vooral de kleintjes verkleefde ogen en snotneuzen hadden, dus eerst de ogen schoonmaken en naar de dierenarts gaan. Het was ook niet eenvoudig om de verschillende kittens aan de juiste moeders toe te wijzen."
Intussen lijkt deze onzekerheid echter voorbij te zijn. "Op dit moment krijgen alle poesjes melk en we hopen dat het zo blijft", legde het asiel via Instagram uit.
Het is niet waarschijnlijk dat het met de tot nu toe gevonden 23 katten achter de rug is - daar gaat men niet van uit. "Bij deze fokkerij is bijna alles in het honderd gelopen en we zullen ons best doen om alle katten te vinden en te redden."
In de komende tijd zal het asiel waarschijnlijk nog meer samenwerken om de situatie onder controle te krijgen en voldoende vertrouwen op te bouwen met de geredde dieren. "We hebben nu veel werk aan de winkel, want naast de verzorging van de zieke dieren moeten we veel tijd investeren. Geen van de katten is gesteriliseerd, gechipt of ingeënt - maar stamboeken, die waren er wel."