Baby-alarm in de dierengehouden: dit zijn de kleine nieuwkomers in de dierentuin van Augsburg
Augsburg - Zu water, te land en in de lucht: In de dierentuin van Augsburg heeft zich de afgelopen dagen nageslacht verspreid. Deze dierlijke nieuwkomers verheugen de bezoekers vanaf nu.

Tijdens de pinksterdagen zochten de tweebenige gasten eerder de zwemmerplas op, maar de kleine nieuwkomers waren blij met enkele rustigere dagen in het dierenpark.
Ideaal om ter wereld te komen en de eerste stappen te zetten. "Er was weer een tweeling bij onze springbokken en een jonge baviaan is geboren", liet de dierentuin op dinsdag weten.
"Bovendien zijn vijf blauwe pauwen, een smalbekstar en een Inka-zeevogel uitgekomen. De jonge rode specht is al actief in de omheining onderweg en ook twee jonge Australische kaketoes zijn uitgevlogen", klinkt het verder.
Ook bij de Magellanpinguïns hebben vijf kleine watervogels zich uit hun eierschaal bevrijd en de roze lepelaars, bekend om hun lange, platte snavel, zijn nu ook uitgebreid met een klein trio.
Onder de nieuwkomers zijn in de afgelopen weken echter niet alleen geboortes geregistreerd.
Een flinke hoeveelheid gevederd nageslacht – en de Himalaya begint zachtjes te roepen

Een vrouwelijke kaptriel – een vogelsoort die normaal gesproken heel gewoon is in Afrika – is van Wuppertal naar Augsburg verhuisd.
Hiermee zullen de eenzame dagen van het reeds aanwezige mannetje binnenkort waarschijnlijk geteld zijn.
En we blijven bij vogels, want ook een kaalsnavel en een bambuhoen hebben al een verhuisaanvraag ingediend voor Opper-Beieren .
Maar – je voelt het aan – er zijn niet alleen goede nieuwtjes over de lokale fauna. Een spinifex springmuis, drie dwergkwartels en een Augsburger dwergkip zijn in de afgelopen weken overleden. "Helaas zijn ook twee zijde-reigers-, drie kapucijnerzangers-, drie bouwvleugellijktjes, drie roze lepel- en één Magellanpinguïnkuk in de eerste weken overleden", klinkt het verder.
Tenslotte worden vaste gasten gewaarschuwd: De oude waterbuffelstal is in de afgelopen dagen compleet verdwenen. Hier wordt nu aan het "Himalaya"-project gebouwd.