Argeloze vrouw bevalt 17 uur na positieve zwangerschapstest van baby
Queensland (Australië) - Toen Charlotte-Maddison (20) uit Australië naar de dokter ging voor een test op overgevoeligheid, had ze nog geen idee dat het bezoek aan de praktijk haar leven voorgoed zou veranderen: De arts stelde vast dat de jonge vrouw zwanger was. Maar dat was slechts de helft van de waarheid.

Als Charlotte-Maddison ooit wordt gevraagd of ze een 'jeugdzonde' te vertellen heeft, zal ze ongetwijfeld het meest spectaculaire verhaal kunnen vertellen:
Op 6 juni bezocht de 20-jarige haar huisarts om een mogelijke glutenallergie te bespreken. Als onderdeel van de routine voerde de arts enkele onderzoeken uit - waaronder standaard een zwangerschapstest.
Toen dit een positief resultaat aangaf, was Charlotte-Maddison terecht verbijsterd: "Ik ben waarschijnlijk een beetje door het dolle heen geraakt, omdat ik dacht: 'Ik kan onmogelijk zwanger zijn'", herinnert de jonge vrouw uit Queensland zich in een video op TikTok. Nadat de bom was gevallen, meende haar arts nog dat ze zich waarschijnlijk nog in het vroege stadium van de zwangerschap bevond.
Maar de arts zou met deze veronderstelling helemaal fout zitten!
Huisarts ontdekte zwangerschap volledig toevallig

Na een opgewonden telefoongesprek met haar vriend maakte Charlotte-Maddison nog dezelfde dag een afspraak voor een echo om meer informatie te krijgen over de baby in haar.
De resultaten van het onderzoek bezorgden haar de volgende schok: de jonge vrouw was niet net zoals aangenomen pas zwanger, maar zat al in de 38e week van haar zwangerschap! "Je kunt je goed voorstellen dat ik op dat moment op de een of andere manier een black-out had." Vanwege problemen met haar placenta besloot men de bevalling zo snel mogelijk in te leiden.
Slechts 17 uur en 21 minuten na de positieve zwangerschapstest hield Charlotte-Maddison toen haar zoon in haar armen. "Ik heb niet echt begrepen wat er aan de hand was. Ik weet niet hoe ik het anders moet uitleggen. Het was absoluut een gekke ervaring", zegt de Australische.
Hoe ze zo lang onopgemerkt zwanger kon zijn, is ook voor haar een absolute raadsel. In de afgelopen maanden had haar lichaam zich inderdaad enigszins veranderd, maar er was niets dat erop wees dat ze een kind verwachtte. "Ik ben iets aangekomen", herinnert de pasgeboren moeder zich.
Ze schreef haar gewichtstoename echter toe aan haar gelukkige relatie, die ze al twee jaar had.
Vrouw getroffen door "mysterieuze zwangerschap"
Zij stelde gedurende de afgelopen maanden ook regelmatige bloedingen vast, die zij ten onrechte als menstruatie had afgedaan, en nam de hele tijd anticonceptiemiddelen in.
Charlotte-Maddisons situatie wordt een cryptische of verdrongen zwangerschap genoemd. Betrokkenen merken dit vaak pas na de 20e week van de zwangerschap of zelfs pas tijdens de bevalling, dat ze een kind verwachten. In Duitsland gebeurt dit volgens Gesundheitsliebe.de bij één op de 2500 geboorten.