Dat doet al pijn bij het zien: bergloper deelt gruwelijke verwonding

Oslo (Noorwegen) - Als bergwandelaar is Oskar Strømer (29) steile routes in de ongetemde natuur gewend, maar een misstap tijdens een privé-wandeling werd nu het einde van de Noor - en dat is niets voor mensen met zwakke zenuwen.

Het knieschijf van bergloper Oskar Strømer (29) werd in meerdere stukken gespleten.
Het knieschijf van bergloper Oskar Strømer (29) werd in meerdere stukken gespleten.  © Screenshot/Instagram/oskarst

Eigenlijk zou de 29-jarige moeten deelnemen aan het lopende Skyrunning-Europakampioenschap. Bij deze sport racen de atleten door alpine gebieden boven de 2000 meter met een gemiddelde helling van minstens zes procent en afzonderlijke passages van ten minste 30 procent.

Maar voorlopig kan de Scandinaviër wedstrijden vergeten. "Mijn knie is in meerdere stukken gebroken", schreef hij een paar dagen geleden op Instagram.

NRK onthulde.

"Ik hoorde een harde knal, echt hard. En toen deed het pijn", beschreef Strømer het ongeluk. "Waar mijn knieschijf had moeten zitten, was alleen nog een krater." Ondanks dat greep de loper meteen naar zijn camera en legde de verontrustende verwonding vast.

Op het internet waarschuwde hij zijn volgers echter liever: "De laatste foto's in deze post zijn niet mooi, maar ik denk dat het goed is om ze te laten zien. Zo was het nu eenmaal. Het is walgelijk, het is fascinerend, en je hoeft geen arts te zijn om te beseffen dat er echt iets mis is."

WAARSCHUWING: Oskar Strømer deelt foto's van zijn afschuwelijke verwonding op Instagram

Oskar Strømer wil volgend jaar weer lopen

Oskar Strømer (29) is ondertussen met succes geopereerd.
Oskar Strømer (29) is ondertussen met succes geopereerd.  © Screenshot/Instagram/oskarst

"Oh, dat gaat me nog een tijdje bezighouden. Shit", was zijn eerste gedachte. Hulpdiensten brachten de 29-jarige vervolgens naar een ziekenhuis.

Daar stelden de artsen vast dat zijn knieschijf in twee delen was gespleten, en één deel was bovendien nog eens in vijf kleinere stukjes gebroken. Maar daarmee waren de problemen nog niet voorbij.

Strømer kreeg een gevaarlijke infectie te pakken, zijn operatie moest telkens worden uitgesteld. Ondertussen slaagden de artsen erin om zijn knie weer in elkaar te zetten en de atleet naar huis te sturen. De operatie verliep zoals gepland.

Zijn conclusie over de ongevalskliniek-odyssee: de stemming in vierpersoonskamers hangt sterk af van de medebewoners, adrenaline is het beste pijnstiller en "Fentanyl is niet zo geweldig als iedereen zegt".

De Noren wil zijn hardloopschoenen overigens niet aan de nagel hangen, maar heeft al een comeback-plan: "Als ik volgend voorjaar weer kan starten, ben ik tevreden."